Refugees Welcome
1
Izdelki

O društvu

Vabljeni na projekcijo filma in pogovor o okoljskih beguncih

V maju in juniju obeležujemo tri pomembne svetovne dni - 15. maja svetovni dan podnebnih sprememb, 5. junija svetovni dan okolja in 20. junija svetovni dan beguncev. V ta namen Humanitas organizira projekcijo filma Climate Refugees, ki zajema vse tri teme. Ogledali si ga bomo v sredo, 17. maja, ob 17h v prostorih Mednarodnega grafičnega likovnega centra v Tivoliju v Ljubljani (Pod turnom 3, zraven Plečknikove promenade). 

Po  filmu bomo prisluhnili pogovoru o tej tematiki, gostili bomo namreč dva poznavalca s tega področja - dr. Vasilko Sancin, profesorico mednarodnega prava iz ljubljanske Pravne fakultete, in Andreja Gnezdo iz Umanotere, Slovenske fundacije za trajnostni razvoj. Pogovor bo moderirala Manca Šetinc Vernik iz Humanitasa, ravno tako poznavalka področja migracij, begunstva in človekovih pravic. 

Vljudno vabljeni! 

Tukaj si lahko pogledate napovednik filma:

 

         

Izvedba tega dogodka je sofinancirana s strani Evropske unije in MOL. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost organizatorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč sofinancerjev.


Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu

Kontakt

Zemljemerska ul. 12
SI-1000 Ljubljana
+386 (0)1 430 03 43
www.humanitas.si

Splošne informacije: info@humanitas.si
Informacije o programu podpore otrokom in lokalnim skupnostim:
Barbara Vodopivec: barbara@humanitas.si
Odnosi z javnostmi:
Manca Šetinc Vernik: manca@humanitas.si