Refugees Welcome
1
Izdelki

O društvu

Humanitas prejel nagrado GENE Innovation Award

Z veseljem in ponosom oznanjamo, da je Humanitas prejel nagrado Evropske mreže za globalno učenje - GENE Innovation Award za eno najboljših praks globalnega učenja 2018!

Na natečaju za najbolj inovativne projekte globalnega učenja v Evropi, ki je potekal med majem in junijem 2018, je sodelovalo 70 organizacij iz 22 držav. Namen letošnjega natečaja je bil spodbuditi projekte, ki preko vključujočega in aktivnega pristopa, ustvarjalnosti ter inovativnosti prinašajo pozitivne spremembe v družbi. Med izbranimi sedmimi projekti je tudi Humanitasov Klub učiteljic in učiteljev globalnega učenja!

Poleg denarne nagrade, ki nam bo omogočala organizacijo srečanj Kluba tudi v prihodnje, pa je za Humanitas in prepoznavnost globalnega učenja v Sloveniji izrednega pomena »simbolni kapital«, ki ga nagrada prinaša.

To pa še ni vse! Nagrado so prejeli tudi naši partnerji s Češke, organizacija NaZemi, za projekt Scouts and Guides: Active Global Citizens, ki smo ga med 2015 – 2017 izvajali v partnerstvu skupaj z nevladnimi in skavtskimi organizacijami iz 7 evropskih držav.
Med projekti, ki bodo opisani v zborniku najboljših praks, pa je tudi projekt Global Education AGORA, ki ga v pod vodstvom Društva Lojtra izvajamo skupaj s partnerji iz Italije in Francije.

Kot so zapisali na spletni strani MZZ RS, ki je tudi član mreže GENE, »nagrada pomeni priznanje slovenskim nevladnim organizacijam za kakovostno delo in sodelovanje na evropski ravni«. Več si lahko preberete TUKAJ. Bravo mi!!!

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov s podelitve nagrad v Bruslju :)


FOTO: Humanitas in GENE

    Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu

Kontakt

Zemljemerska ul. 12
SI-1000 Ljubljana
+386 (0)1 430 03 43
www.humanitas.si

Splošne informacije: info@humanitas.si
Informacije o programu podpore otrokom in lokalnim skupnostim:
Barbara Vodopivec: barbara@humanitas.si
Odnosi z javnostmi:
Manca Šetinc Vernik: manca@humanitas.si