Refugees Welcome
1
Izdelki

O društvu

NOVO - V Hiši svetov od zdaj tudi mladinska sekcija

Anja Kos,
V specializirani knjižnici Hiša svetov smo nedavno oblikovali sekcijo, ki hrani gradivo o globalnih temah, namenjeno otrokom in mladostnikom (ter seveda tistim odraslim, ki želijo razveseliti svojega notranjega otroka).

V slikanicah, romanih, poučnih knjigah in drugih knjižnih žanrih lahko otroci in mladostniki najdejo zapise o navadah in načinu življenja svojih vrstnikov drugod po svetu, spoznavajo raznolikost sveta, se izobražujejo o varovanju planeta in podobnoNekaj primerov knjig podajamo spodaj. Veliko zabave pri prebiranju!

Émillie Beaumont, Marie-Renée Guilloret: Podobe otrok svetaAvtorici v slikanici mlade bralce popeljeta na potovanje okoli sveta. Otroci skozi besedilo in barvite slike spoznavajo njegovo raznolikost in načine življenja otrok z različnih celin – Avstralije, Oceanije, Amerike, Azije in Evrope. S predstavitvijo raznovrstnosti in pestrosti našega planeta in njenih prebivalcev uvidijo, da je svet velik in raznolik prostor.

David Julian Smith: If the World Were a VillageVelika uspešnica, prevedena v kar 17 jezikov, predstavi populacijo sveta kot vas s 100 prebivalci, katerih sestava je statistično primerljiva s svetovnim prebivalstvom (glede na spol, starost, versko pripadnost, jezik, dostop do hrane, šolstva, zdravstvene oskrbe itd.). Knjiga preko besedila in barvitih slik otrokom predstavi različne načine življenja in jih seznani z raznolikostjo. Delo je del zbirke CitizenKid, ki skuša otroke navdihniti, da postanejo boljši globalni državljani.

Melanie Walsh: 10 Things I Can Do To Help My WorldV času globalnega segrevanja je izjemnega pomena, da že kmalu začnemo izobraževati otroke, kako lahko z majhnimi ter vsakodnevnimi dejanji izboljšajo svet in pogoje, v katerih živimo. Knjiga s pomočjo zanimivih in atraktivnih ilustracij predstavi in opiše 10 dejanj (npr. ugašanje električnih naprav, zapiranje vode med umivanjem zob, recikliranje ipd.), ki otroke učijo varovanja našega planeta. Narejena je iz 100-odstotno recikliranega papirja.

Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu

Kontakt

Zemljemerska ul. 12
SI-1000 Ljubljana
+386 (0)1 430 03 43
www.humanitas.si

Splošne informacije: info@humanitas.si
Informacije o programu podpore otrokom in lokalnim skupnostim:
Barbara Vodopivec: barbara@humanitas.si
Odnosi z javnostmi:
Manca Šetinc Vernik: manca@humanitas.si