Refugees Welcome
1
Izdelki

O društvu

Pomoč pri obnovi šole v Mehiki

Prijatelji iz malega mesta San Francisco Ixhuatan v Mehiki obnavljajo svojo srednjo šolo po uničujočem potresu, ki je njihovo območje prizadel lansko leto. Pri obnovi so povsem odvisni od donacij, saj država, navkljub obljubam, ni priskrbela sredstev.

Skupnostna Srednja šola Jose Marti mlade uči kritičnega razmišljanja in proaktivnosti. Njihov šolski vsakdan je prepleten s skupnostnimi projekti, ozaveščevalnimi akcijami in bojem za pravice staroselcev v Mehiki. Je drugačna srednja šola, učitelji pri pouku namreč uporabljajo metode skupinskega dela, vzajemnega učenja, igre vlog, učenci načrtujejo lokalne akcije skupaj s skupnostjo ipd. Zaradi tovrstnega načina dela so nemalokrat tudi tarča lokalnih in državnih oblasti, ki si ne želijo sprememb in upora, in pogosto zatirajo pravice staroselcev v prid kapitala. Njihov način dela je v marsičem podoben pristopu globalnega učenja, ki ga poskuša Humanitas širiti v slovenskem prostoru. Če bi želeli podpreti obnovo šole in njihovo delo, vas vabimo k donaciji!
Opis šole (v angleščini) si lahko preberete TUKAJ.

Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu

Humanitas aktualno

Preberi vse novice

Kontakt

Zemljemerska ul. 12
SI-1000 Ljubljana
+386 (0)1 430 03 43
www.humanitas.si

Splošne informacije: info@humanitas.si
Informacije o programu podpore otrokom in lokalnim skupnostim:
Dado Kebe, dado@humanitas.si
Odnosi z javnostmi:
Darja Valenčič, info@humanitas.si
Manca Šetinc Vernik (družbena omrežja)