Refugees Welcome
1
Izdelki

O društvu

23. april - svetovni dan knjige

Simon Nemanič,
23. april je Unesco leta 1996 razglasil za svetovni dan knjige. Glavni namen dneva knjige je promocija branja, založništva in zaščite intelektualne lastnine, praznujejo pa ga v več kot sto državah po svetu. Čeprav se praznovanje knjige povezuje z datumi smrti Miguela de Cervantesa in Williama Shakespeara, ima 23. april tudi svetlejšo plat, saj si na ta dan v Kataloniji ob prazniku svetega Jurija že več desetletij podarjajo cvet in knjigo. Slovenija je ena redkih evropskih držav, ki praznik knjige praznuje cel teden.
Namen Humanitasove knjižnice Hiša svetov je ozaveščanje in širjenje znanja s področja globalnih tematik, to pa lahko storite s prebiranjem knjig iz sekcij, kot so okolje, hrana, voda, globalizacija, aktivno državljanstvo, medkulturnost, migracije, mir, človekove pravice, globalna ekonomija, razvojne študije in knjige, katerih tematika ali avtorji so povezani s posameznimi celinami. Torej, ogromno kakovostnih in pestrih knjig - izkoristite bogastvo knjižnice Hiša svetov! Spodaj podajamo knjižni predlog.

Bryan L. McDonald
FOOD SECURITY

Od začetka evolucije človeštva so skupnosti vseskozi bile boj, kako zagotoviti zadostno količino hrane za nemoteno življenje in razvoj. Navkljub globalnemu zavzemanju, če ga hočete tako razumeti, nam dogodki v 21. stoletju jasno nakazujejo, da je kvalitetna prehrana še vedno izziv in problem, ki se še kako manifestira na globalnem trgu.

Avtor nam v knjigi predstavi, kako je proces globalizacije preoblikoval prehrambeno industrijo in priredil sistem kmetovanja in pridelave hrane po načelih velikih korporacij. Skozi zadnjih nekaj desetletij je lokalna in regionalna pridelava hrane postala nedvomno močno odvisna od prijemov in politike svetovnih gigantov, počasi a zanesljivo integriranih v družbo, nedvomno pa se tovrsten sistem močno vpleta tudi v predelavo, transport in potrošnjo hrane. 

Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu

Humanitas aktualno

Preberi vse novice

Kontakt

Zemljemerska ul. 12
SI-1000 Ljubljana
+386 (0)1 430 03 43
www.humanitas.si

Splošne informacije: info@humanitas.si
Informacije o programu podpore otrokom in lokalnim skupnostim:
Barbara Vodopivec: barbara@humanitas.si
Odnosi z javnostmi:
Manca Šetinc Vernik: manca@humanitas.si