Refugees Welcome
1234
Turizem ...

Odgovorni turizem

Odgovorni turizem in Slovenija

Društvo Humanitas se zavzema za razvoj odgovornega turizma v Sloveniji. Turiste, popotnike, turistične agencije in občine ozaveščamo o pomenu in praksi odgovornega turizma v Sloveniji in izven nje. 

Trenutno s področja odgovornega turizma nimamo nobenega projekta, smo pa v preteklosti pri projektu Nova destinacija: odgovornost sodelovali z Umanotero, Slovensko fundacijo za trajnostni razvoj. V okviru mednarodnega projekta FRAME, ki je bil namenjen spodbujanju mladih in lokalnih skupnosti pri razvoju odgovornega turizma in pravične trgovine, pa smo se povezali tudi z organizacijami iz Italije, Grčije, Malte, Portugalske in Španije. 

Rezultate preteklih aktivnosti si lahko ogledate spodaj:
- V okviru projekta Nova destinacija: odgovornost smo v letu 2010 izvedli informativno anketo med slovenskimi turisti. Kaj si slovenski turisti želijo od potovanj in na potovanju? 

- Ob dnevu odgovornega turizma (10. november 2010) smo skupaj s Fakulteto za turizem v Portorožu pripravili dogodek Zasadimo seme odgovornosti: Dan odgovornega turizma in dogodek Zasedi seme odgovornosti 

Sporočilo za javnost ob Svetovnem dnevu turizma (27. september 2010)

Kljub temu da trenutno s področja odgovornega turizma nimamo nobenega projekta, smo odprti za nove ideje. Projektne predloge nam lahko pošljete na info@humanitas.si.


Nova destinacija:

Odgovornost
 

Odgovoren turist

Poglejte brošuro in ugotovite, kako lahko postanete odgovorni turist!Odgovorni turizem Responsible tourism Le tourisme responsable

Humanitas aktualno

Preberi vse novice