Refugees Welcome
1
Izdelki

O društvu

Druga sobota v maju - svetovni dan pravične trgovine

Boris Jereb,
Svetovni dan pravične trgovine obeležujemo vsako drugo soboto v maju. Letos je to 11. maja. Na ta dan se zvrsti veliko število dogodkov, ki izpostavljajo pravično trgovino kot realen prispevek k trajnostnemu razvoju. Posebej pomembno je ekonomsko opolnomočenje majhnih proizvajalcev, opolnomočenje žensk na delovnih mestih in izpostavljanje odgovornih proizvodnih in prodajnih praks. Iz Humanitasove knjižnice Hiša svetov podajamo nekaj knjižnih predlogov na to temo.


Miles Litvinoff, John Madeley:
50 Reasons to Buy Fair Trade

Zakaj je pravična trgovina tako pomembna? V tem delu je navedenih 50 razlogov, zakaj in kako kupovanje preko pravične trgovine prispeva k dobrobiti ljudi in tudi našega planeta. Knjiga nudi tudi kritičen pregled na mednarodno trgovino in pokaže, da je pravična trgovina realna alternativa, zlasti za kmete in manjše proizvajalce v revnejših državah globalnega juga.Clive Barnett:
Globalizing Responsibility
- The Political Rationalities of Ethical Consumption

Delo s teoretskim pristopom k razumevanju etičnega delovanja v potrošniških praksah, ki ponuja empirične raziskave vsakdanje potrošnje, s poudarkom na raziskovanju potrošnje preko pravične trgovine.

 

 

Andrew Savitz, Karl Weber:
The Triple Bottom Line: How Today's Best-Run Companies Are Achieving Economic, Social and Environmental Success and How You Can Too

Večja trajnostna naravnanost podjetij in večji finančni uspeh nista nujno dva izključujoča pojma. Poudarek pri tem delu je na realnih problemih, s katerimi se soočajo podjetja, in na trajnostnih rešitvah, ki temeljijo na okoljski in socialni pravičnosti ter lahko te probleme rešijo.
  


Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu

Humanitas aktualno

Preberi vse novice

Kontakt

Zemljemerska ul. 12
SI-1000 Ljubljana
+386 (0)1 430 03 43
www.humanitas.si

Splošne informacije: info@humanitas.si
Informacije o programu podpore otrokom in lokalnim skupnostim:
Barbara Vodopivec: barbara@humanitas.si
Odnosi z javnostmi:
Manca Šetinc Vernik: manca@humanitas.si