Refugees Welcome
1
Izdelki

O društvu

Poslanstvo in dejavnosti

HUMANITAS, društvo za človekove pravice in človeku prijazne dejavnosti, je nevladna, neprofitna in neodvisna organizacija, ki deluje na področju programa podpore otrokom, globalnega učenja, pravične trgovine in odgovornega turizma.

Z izobraževanjem in informiranjem o globalnih izzivih in problemih skušamo ozaveščati o globalni soodvisnosti ter vlogi, ki jo kot posamezniki igramo v svetu. S spodbujanjem strpnosti, odgovornosti, pravičnosti in spoštovanjem človekovih pravic želimo posameznike spodbuditi k aktivnemu vključevanju v družbo in družbi odgovornemu življenju.

Pri svojih aktivnostih sodelujemo tako s slovenskimi kot tujimi partnerji. Pri programu programa podpore otrokom smo se povezali z organizacijami iz Gane, Burkina Fasa in Kenije, na področju globalnega učenja pa sodelujemo z različnimi evropskimi organizacijami. Aktivnosti, ki jih izvajamo so raznolike. Izvajamo delavnice za učence, dijake in študente, seminarje za učitelje in ostale multiplikatorje ter prirejamo različne javne dogodke. 

V okviru specializirane knjižnice Hiša svetov, ki deluje v Knjižnici Otona Župančiča, nudimo literaturo s področja človekovih pravic, medkulturnosti, globalizacije, razvojnih študij, študij konfliktov in miru, okolja, prehrane in vode ter aktivnega državljanstva. Razvijamo pa tudi pedagoške materiale in razstave, ki vsebinsko pokrivajo področja, na katerih delujemo.

Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu

Humanitas aktualno

Preberi vse novice

Kontakt

Resljeva cesta 48
SI-1000 Ljubljana
+386 (0)1 430 03 43
www.humanitas.si

Splošne informacije: info@humanitas.si
Informacije o programu podpore otrokom:
Dado Kebe, dado@humanitas.si
Odnosi z javnostmi:
Klavdija Štajdohar, klavdija@humanitas.si