Refugees Welcome
1234
Čajniki in skodelice iz 3MUH

Pravična trgovina

Partnerji slovenske pravične trgovine

Pravično trgovinska zadruga Odjuga neposredno sodeluje z združenji proizvajalcev iz Burkina Fasa, Gane, Ugande, Indije, Haitija, Peruja in Maroka. Z ostalimi združenji smo povezani prek avstrijske pravično trgovinske organizacije EZA.

BURKINA FASO – Kafuli:

KAFULI je majhna lokalna nevladna organizacija iz mesta Bobo Dioulasso v Burkina Fasu. Nastala je kot združenje za podporo pri izobraževanju otrok, ustanovila mladinski center in se šele kasneje lotila izobraževanja o pravični trgovini.

Danes pod svojim okriljem združuje okoli 20 proizvajalcev različnih umetniških izdelkov in izdelkov domače obrti. Proizvodnja večinoma temelji na tradicionalnih lokalnih tehnikah. Vsi izdelki so ročno izdelani in okolju prijazni. Med drugim proizvajajo oblačila, izdelana iz ročno tkanega bio bombaža, poslikanega z zahodnoafriško tehniko barvanja z zemljo ali s tehniko batik, usnjene in srebrne tuareške izdelke, kipce in okrasne izdelke iz brona, raznolik nakit, inštrumente ter rezljane izdelke iz lesa.

www.kafuli.org

Kaj lahko narediš ti?

Veseli bomo, če se nam boste pridružili ali kako drugače podprli naše delo.0,5 % dohodnine Finančna in materialna pomoč Članstvo v društvu

Kontakt

Zemljemerska ul. 12
SI-1000 Ljubljana
+386 (0)1 430 03 43
www.humanitas.si

Splošne informacije: info@humanitas.si
Informacije o programu podpore otrokom in lokalnim skupnostim:
Barbara Vodopivec: barbara@humanitas.si
Odnosi z javnostmi:
Manca Šetinc Vernik: manca@humanitas.si