Globalno
učenje

Podpora otrokom in
lokalnim skupnostim

 

22. junija 2021 vas v sodelovanju z Zavodom Voluntariat vabimo na predstavitev spletnega tečaja etične komunikacije E-TICK in na delavnico na temo etične komunikacije. Toplo vabljeni vsi pedagoški in mladinski delavci_ke, prostovoljci_ke ter drugi zainteresirani. Prijave zbiramo do 16. junija preko spletnega obrazca. (+)

Humanitas in EPTO vabita v svoj krog mlade, ki bi se želeli usposobiti kot trenerji_ke na področju mladinskega dela in globalnega učenja ter delovati na nacionalnem in evropskem nivoju. Si star_a med 17 in 24 let ( sprejmemo pa tudi koga starejšega), te zanima delo trenerja_ke v mladinskem sektorju, si pripravljen_a investirati nekaj svojega časa in ti izražanje v angleškem jeziku ne predstavlja težav? Potem nikar ne odlašaj in se prijavi – ROK SMO PODALJŠALI DO 13.6.! (+)

8. junija obeležujemo Svetovni dan oceanov. Na ta dan različne skupine in mednarodne skupnosti izpostavljajo pomembnost oceanov in pomemben vpliv, ki ga imajo oceani na naše vsakdanje življenje. Oceani so tako kot deževni pragozd pljuča našega planeta, oskrbujejo nas z večino kisika, ki ga vnašamo v telo. Letošnja osrednja tema dne se imenuje »Ocean: življenje in preživetje«. (+)