Globalno
učenje

Podpora otrokom in
lokalnim skupnostim

Tudi letos smo nadaljevali z natečajem “Onkraj mehurčka” – natečajem za najboljšo učiteljico ali učitelja globalnega učenja. Žirija je med 15. kandidatkami za NAJ UČITELJICO GLOBALNEGA UČENJA 2022 izbrala DARJO ROKAVEC z Gimnazije Ptuj! (+)

Projekt »E-TICK: platforma za etično komunikacijo mladih prostovoljcev«, ki smo ga v sodelovanju z vodilno organizacijo Zavod Voluntariat ter partnerskimi organizacijami Comhlámh (Irska), INEX (Češka) in Fosciv (Italija) izvajali med 2018 in 2021, je s strani nacionalne agencije Movit dobil priznanje za najboljši projekt v programu Erasmus+ Mladina področju digitalizacije v mladinskem sektorju.(+)

Projekt »Gledališče za kulturo vključevanja« nam je v letu 2022 namenil kar nekaj vikendov in ur s skupino mladih, ko smo skozi dokumentarno, snovalno, senzorično gledališče, gledališče zatiranih in globalno učenje raziskovale_i kulturo izključevanja in vključevanja. Vabimo vas k ogledu videoposnetkov dveh gledaliških predstav, ki sta nastali v okviru projekta. (+)

Skip to content