Globalno
učenje

Podpora otrokom in
lokalnim skupnostim

V okviru naših projektov vam v šolskem letu 2021/2022 ponujamo brezplačno izvedbo raznolikih delavnic in usposabljanj – od delavnic z uporabo fotografije in pisanja na temo solidarnosti, do gostovanj umetniških skupin mladih iz držav globalnega juga in še več! Poleg tega pa so vam na voljo tudi naši klasični moduli interaktivnih delavnic. (+)

 

Svetovni dan mladine je leta 1999 imenovala Generalna skupščina Organizacije združenih narodov. Med mlade se štejejo osebe, stare med 15 in 29 let. S Svetovnim dnem mladine opozarjamo na politične, kulturne in ekonomske težave, ki zadevajo mladino in s tem ciljamo na doseganje pozitivnih družbenih sprememb za prihodnje generacije. Teme Svetovnega dneva mladine se spreminjajo iz leta v leto, letašnja pa temelji na preoblikovanju prehrambnih sistemov. (+)

Na današnji dan obeležujemo mednarodni dan spomina na trgovino s sužnji in njeno ukinitev. Povod je bila velika vstaja sužnjev v provinci Saint-Domingue na vzhodni strani Haitija (današnja Domninikanska republika) prav 23. avgusta leta 1791. Vstaja je bila povod za dolgotrajen in mučen proces izkoreninjanja suženjstva, tako tragičnega dela naše zgodovine. (+)