Globalno
učenje

Podpora otrokom in
lokalnim skupnostim

Na prvem natečaju za najboljšo učiteljico oz. učitelja globalnega učenja, ki smo ga poimenovali “ONKRAJ MEHURČKA”, je žirija za NAJ UČITELJICO GLOBALNEGA UČENJA 2021 izbrala VERO GRANFOL z OŠ Gornja Radgona! Vera Granfol s svojim delom ter z inovativnimi – a hkrati preprostimi aktivnostmi svoje učenke in učence spodbuja k razmisleku o okoljskih in družbenih vprašanjih ter njihovi povezanosti, pa tudi h konkretni akciji. (+)

 

V torek 9. 11. 2021, smo več kot uspešno organizirali že 6. nacionalno konferenco globalnega učenja, ki je bila letos posvečena vlogi šole in mladih pri širjenju vrednot, kot so solidarnost, odgovornost in pravičnost v njihovih lokalni in širši skupnosti. (+)

 

Učiteljice in učitelje vabimo na usposabljanje v okviru projekta »Širimo solidarnost!«, na katerem bomo spoznavali osnove analize fotografije, se naučili uporabljati fotografijo kot orodje za naslavljanje družbeno relevantnih tem v pedagoških procesih, osvojili različne metode ustvarjanja sporočil solidarnosti z učenci in učenkami ter se spoznali z načinom in namenom pošiljanja »razglednic solidarnosti« v lokalni in širši skupnosti. (+)