Globalno
učenje

Podpora otrokom in
lokalnim skupnostim

V okviru projekta Onkraj zgodb smo gostili zelo zanimiv spletni seminar, ki ga je organiziral naš ugandski pridruženi partner Environmental Alert iz Ugande. Poleg številnih navdihujočih osebnih pričevanj o izkušnjah s podnebnimi migracijami smo se na webinarju lahko seznanili tudi s podnebnimi migracijami na lokalni in nacionalni ravni v Ugandi, ki jih je v zanimivem predavanju predstavil profesor David Mfitumukiza (+)

V kotičku Hiše svetov, ki jo ustvarjamo v ljubljanski Mestni knjižnici, že leta nabiramo knjige naprednih mislih, prevedenih predvsem v angleščino, nabiramo pa tudi zbirko v arabskem jeziku, farsiju in drugih, da ljudje, ki so zaradi preživetja k nam migrirali, v Sloveniji še vedno lahko ostajajo v stiku z njihovim maternim jezikom in kulturo, saj je to (njihova) človekova pravica, včasih pa edini preostali košček kraja v njih, od koder so prišle in prišli. (+)

Spet imamo super novico – organizacija Anthropolis z Madžarske, ki z nami sodeluje v projektu Global Education Teachers’ Club (GETC), je 10. maja 2023 organizirala prvo srečanje kluba GU na Madžarskem! Čestitke in velik aplavz ekipi Anthropolisa in veliko uspehov z aktivnostmi (+)

Skip to content