Globalno
učenje

Podpora otrokom in
lokalnim skupnostim

Predstavljamo vam koledar, v katerem smo zbrali različne svetovne dni, ki jih je vredno obeležiti – doma, v šoli, s prijatelji in prijateljicami. Globalni koledar smo pripravili v okviru evropskega projekta Globalni izzivi – Globalni predmeti, kmalu pa si ga boste lahko na naši spletni strani ogledali tudi v interaktivni različici. (+) 

K sodelovanju vabimo nove prostovoljke in prostovoljce! Delo bo primarno zajemalo sodelovanje v okviru Hiše svetov, prav tako pa tudi pri ostalih aktivnostih društva. Prizadevali si bomo ustvarjati pogoje, kjer boste prostovoljci in prostovoljke lahko razvijali tudi svoje ideje, ki težijo h globalni pravičnosti, in vas pri tem podprli. Več informacij (+)

V okviru projekta Globalni izzivi – Globalni predmeti, smo pripravili še eno publikacijo, tokrat za mlade! Knjižica z naslovom »AKCIJE ZA POZITIVNE DRUŽBENE SPREMEMBE: 10 KORAKOV ZA NAČRTOVANJE IN IZVEDBO GLOBALNIH AKCIJ V LOKALNEM OKOLJU« je del naše projektne zbirke, ki je dostopna v Humanitasovi spletni bazi gradiv. Vabljeni_e k branju in nato k akciji! (+)