Gana – jug

0%
Raised: 0 € 128.000 €287 Days Left

Število otrok, vključenih v program 2020-2021: 122

Prestolnica Akra se nahaja na jugu Gane in je največje mesto v državi, s širšo okolico ima več kot 4 milijone prebivalcev. Znana je kot administrativno, politično ter turistično središče. Kraj Busua se nahaja zahodno od prestolnice in je popularna obmorska turistična točka, ki že vrsto let privlači mednarodne in lokalne turiste. Ne glede na turistični razvoj se mnogo družin v vasi in okolici sooča z revščino in težkimi življenjskimi pogoji.

Pri izvajanju programa na jugu Gane sodelujemo z lokalno partnersko organizacijo Embracing Hidden Talents Network (EHT) in njenim koordinatorjem Ebenezerjem Parditeyem. Med leti 2007 in 2008 smo s pomočjo evropskega  projekta,  prispevkov  slovenskih podpornikov in podpornic ter drugih posameznikov zgradili knjižnico v kraju Busua. Ta je postala priljubljeno zbirališče okoliških otrok in mladostnikov, ki se tja radi prihajajo učit in preživljat prosti čas. Ko se je leta 2017 pokazala potreba po prostoru za opravljanje zdravstvene dejavnosti, smo v sodelovanju s krajevno skupščino del prostora knjižnice preuredili v ambulanto, ki še danes ostaja edina zdravstvena ustanova v bližnji okolici.

V okolici Akre od leta 2017 dalje podpiramo tudi projekt Zelena vas, ki ga je pričela naša partnerska organizacija. Zeleno vas sestavljajo ekološki zelenjavni vrt, ribja farma in center za druženje in učenje, zgrajen v celoti iz starih plastenk. Otroke iz programa podporništva smo vključili v aktivnosti zelenjavnega vrta, kjer se učijo ekološkega vrtnarjenja in pomena ekološke pridelave. Otroci so tudi združeni v Ekološkem mladinskem klubu, v okviru katerega se organizirajo dodatne učne ure, ozaveščanje o ekologiji in pa tudi aktivnosti za prosti čas.

Skip to content