Globalno
učenje

Podpora otrokom in
lokalnim skupnostim

UVODNO USPOSABLJANJE ZA NOVE HUMANITASOVE TRENERJE IN TRENERKE GLOBALNEGA UČENJA

Med 16. februarjem in 16. marcem 2021 organiziramo uvodno usposabljanje o globalnem učenju, namenjeno vsem, ki jih zanima pristop globalnega učenja in bi se želeli pridružiti Humanitasovi skupini trenerjev in trenerk ter sodelovati z nami pri izvajanju delavnic, usposabljanj in drugih aktivnosti na področju globalnega učenja.

Usposabljanje bo potekalo preko spletne aplikacije Zoom ter individualnega dela v Humanitasovi spletni platformi. Obsegalo bo okvirno 15 ur, pri samostojnem delu v spletnih modulih pa vam bomo nudili mentorsko podporo. Več informacij (+)

Z velikim veseljem vam predstavljamo gradiva, ki smo jih pripravili v okviru projekta Globalni izzivi – Globalni predmeti: publikacijo Celostni okvir globalnega učenja smo pripravili skupaj s projektnimi partnerji, vsebine petih priročnikov za vnašanje globalnega učenja v predmetno poučevanje pa smo razvili skupaj z učiteljicami in učitelji več slovenskih šol.
Vabljeni k branju! (+)

1. februarja smo obeleževali Svetovni dan socialne pravičnosti. Letošnja tema tega dne je razmislek o prepletenosti dela s pandemijo bolezni Covid-19 in z vplivom digitalne tehnologije. Humanitasov dolgoletni prostovoljec Boris Jereb predstavlja knjigo na temo socialne pravičnosti: Is everyone really equal?, ki sta jo napisala Özlem Sensoy in Robin DiAngelo, na voljo pa je v zbirki naše specializirane knjižnice Hiša svetov, ki se nahaja v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani.(+)