Projekt »Onkraj mehurčka« smo več kot uspešno pripeljali do konca. Kljub temu, da je projekt trajal le pol leta ter smo se zaradi preventivnih ukrepov proti širjenju bolezni Covid-19 srečali z različnimi omejitvami, nam je uspelo narediti veliko in s tem pomembno prispevati k prepoznavnosti globalnega učenja.

Začeli smo nova sodelovanja s šolami in fakultetami, kjer doslej še nismo bili in s tem pokukali tudi onkraj svojega mehurčka, prvič objavili natečaj in podelili nagrado za Naj učiteljico globalnega učenja, na MMC RTV SLO objavljali odmevno istoimensko raziskovalno rubriko, s katero smo širili obzorja, organizirali dva javna dogodka, na katerih smo z gosti in gostjami spregovorili o aktualnih družbenih temah in nanje pogledali različnih perspektiv in še kaj. Veselimo se nadaljevanja zgodbe, saj bomo tudi v bodoče čim večkrat pogledali onkraj našega mehurčka in globalno učenje širili čim širši publiki – idej nam namreč ne manjka!

Vabimo vas k ogledu kratkega prispevka o Humanitasu in projektu, ki smo ga posneli v sodelovanju s platformo SLOGA.

Projekt je del večjega evropskega projekta »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020-2022«, ki ga izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), portugalska Platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma Portuguesa das ONGD), Platforma NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč (SLOGA) in Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD).

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske unije, Ministrstva za javno upravo RS in Ministrstva za zunanje zadeve RS. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije ter drugih sofinancerjev.