Globalno
učenje

Podpora otrokom in
lokalnim skupnostim

V okviru projekta POLITEIA smo organizirali zaključni dogodek, na katerem smo predstavili spletno platformo, na kateri je na voljo kratek tečaj o globalnem državljanstvu, ki trenutno pilotno poteka v vseh partnerskih državah. Izvedli smo tudi delavnico na temo globalnega državljanstva, ki jo lahko učitelji in učiteljice uporabijo v razredu. (+)

Ob mednarodnem dnevu beguncev se je v Atriju ZRC v Ljubljani odprla dobrodelna prodajna razstava umetniških del z naslovom V Ukrajini / Iz Ukrajine. Razstava ponazarja trenutno dogajanje v državi, predstavlja pa tudi Ukrajino onkraj vojne. Pri tem ne gre zgolj za razstavo, saj gre del od prodajo del z razstave ukrajinskim umetnicam, ki so pred nekaj meseci prebegle pred vojno v Slovenijo, del pa gre za direktno humanitarno pomoč v Ukrajini, za ukrajinsko pol milijonsko mesto Mikolajev. (+)

29. junija je na Brdu pri Kranju potekala zaključna konferenca projekta PODVIG z naslovom »Na krilih podjetnosti«, na kateri je z izvedbo delavnic sodeloval tudi Humanitas. Humanitasova vloga v projektu je bila osredotočena predvsem osveščanje o pomembnosti vključevanja globalnega in trajnostnega vidika pri razvoju podjetnostnih kompetenc. (+)

Skip to content