Vrata Hiše svetov smo prvič odprli leta 2004 in vse od takrat naprej jih puščamo odprta za aktivnosti in dogodke, ki so namenjeni raznolikim krogom ljudi. Na začetku je Hiša svetov delovala kot infokulturni center za ustvarjalno preživljanje prostega časa in druženje ljudi z različnimi etničnimi, verskimi, ekonomskimi ozadji. Leta 2009 pa smo njena vrata odprli še malo bolj na stežaj in jo nadgradili s prostorom v knjižnici Otona Župančiča, kjer smo povečali zbirko knjižnih gradiv na 1800 enot. Znotraj Hiše svetov trenutno delujeta Kotiček brez meja (knjige v jezikih držav Bližnjega vzhoda in dogodki na temo medkulturnosti, migracij) in Okolje priporoča (v sodelovanju z Mladimi za podnebno pravičnost).

V sklopu aktivnosti Hiše svetov ustvarjamo tudi serijo pogovorov o dekolonizaciji. Pogovore si lahko ogledate in poslušate na spodnjih povezavah:

Za vse, ki radi oziroma rade prebirate v različnih jezikih ali pa delate z osebami, ki govorijo arabsko, farsi ali paštu pa smo pripravili Katalog knjig, ki so dostopne za izposojo v Hiši svetov, specializirani Humanitasovi zbirki 1800 knjig, ki se nahaja v Knjižnici Otona Župančiča v Ljubljani.

Katalog knjig v arabskem, farsi, paštu jeziku iz Kotička brez meja: