Lepo vabljeni in vabljene na delavnico pod okriljem mednarodne organizacije EPTO. EPTO je program, ki širi zavest o spoštovanju raznolikosti in naslavlja vse oblike diskriminacije. Za ta namen usposablja mlade aktiviste in aktivistke, ki delujejo na lokalnem nivoju.
Tukaj pridemo na vrsto mi, in ti!
Delavnica se bo odvijala tri dni v aprilu (8.4., 9.4. in 10.4.) v centru Ljubljane. Delavnico vodita Tajda Hladnik in Veronika Vižintin, mladi mentorici na poti do trenerstva EPTO.

Datumi in lokacija:

8.4.2022: 17.00-20.00 (Mladinski center ULCA)

9.4.2022: 10.00-17.00 (Mladinski center BOB)

10.4.2022: 10.00-17.00 (Mladinski center BOB)


Kaj bomo počeli?
S pomočjo izkustvenega neformalnega učenja bomo na podlagi medvrstniškega učenja (peer-to-peer) poglobili razumevanje lastne identitete in ponotranjenih stereotipov in predsodkov. Skozi raznolike prostorsko-gibalne in kreativne aktivnosti bomo spoznavali in prepoznavali različne oblike diskriminacije in metode aktivnega spopadanja z njimi, ter razvijali raznorazne mehke veščine. Če nisi prepričan_a kakšna je razlika med stereotipom, predsodkom in diskriminacijo, bomo na delavnici pogledali tudi kaj pojmi označujejo.
Delavnica je odlična priložnost za tiste, ki želite aktivno sodelovati pri ustvarjanju bolj solidarne družbe in se povezati s podobno (ali drugače!) mislečimi. Udeležba je brezplačna, poskrbljeno bo za prigrizke in zaključno kosilo, ob koncu pa prejmeš tudi potrdilo o udeležbi organizacije Humanitas. Število mest je omejeno, prijaviš pa se lahko do 5.4.2022 na: tajda.hladnik1@gmail.com.

»Piramida sovraštva«, prirejeno po Anti defamation League, 2018

Delavnica je primarno namenjena mladim med 15. in 30. leti in bo potekala v angleškem jeziku, saj se nam bodo pridružili tudi mladi iz držav izven Evrope.

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske unije in Ministrstva za javno upravo RS. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije ter drugih financerjev.