Pripravljaš seminarsko delo, pišeš esej, raziskuješ lokalno okoljsko problematiko? Ali pa zgolj iščeš kakšno res zanimivo čtivo, ki se nanaša na okoljske boje, podnebno pravičnost, ohranjanje narave in varstvo okolja? V okviru Hiše svetov* te vabimo, da se nam na Svetovni dan Zemlje 22.4.2021, pridružiš na infotočki, ki je tokrat namenjena nudenju informacij in idej o gradivu s področja okoljskih tematik in podnebne krize. Tokratni informator v okoljski infotočki bo član gibanja Mladi za podnebno pravičnost.

Infotočka Hiše svetov je sicer odprta dvakrat tedensko v Knjižnici Otona Župančiča, tokrat pa se je lahko zaradi trenutnih razmer udeležiš v virtualni obliki. Deluje po principu individualnega svetovanja, ob prijavi ti tako dodelimo točen termin (22.4.2021 med 16.00 in 17.00).

Prijave sprejemamo do 21.4.2021 na info@humanitas.si. Po prijavi prejmeš zoom povezavo in točno uro srečanja za individualno svetovanje (med 16h in 17h).

*Vrata Hiše svetov smo na Humanitasu prvič odprli leta 2004. Na začetku je delovala kot infokulturni center za ustvarjalno preživljanje prostega časa in druženje ljudi z različnimi etničnimi, verskimi, socialnimi, ekonomskimi ozadji. Leta 2009 smo njena vrata odprli še malo bolj na stežaj in jo nadgradili s prostorom v knjižnici Otona Župančiča, kjer smo povečali zbirko knjižnih gradiv na 1800 enot. Znotraj Hiše svetov trenutno delujeta Kotiček brez meja (knjige v jezikih držav Bližnjega vzhoda in dogodki na temo medkulturnosti, migracij) in Planet priporoča (v sodelovanju z Mladimi za podnebno pravičnost).