Leto po pričetku projekta KeyCode z vami z veseljem delimo metode, ki smo jih zbrali skupaj s partnerskimi organizacijami iz različnih evropskih držav in jih prilagodili za delo z mladimi v razredu pa tudi širše.

Vse izobraževalke in izobraževalci, ki se pripravljate oziroma razmišljate o izvedbi aktivnosti, ki spodbujajo samorefleksijo, empatijo in socialne veščine, lahko na spletni strani projekta dostopate do opisov delavnic, ki jih redno izvajamo tudi na Humanitasu. Delavnice so vam lahko v pomoč pri snovanju dodatnih aktivnosti za krepitev kritične in etične drže učencev in učenk oziroma mladih nasploh. Zbrane delavnice so metodološke zelo raznolike in naslavljajo različne teme, med drugim migracije in razmerja moči v odnosih.

V naslednjih mesecih bomo pripravili tudi video materiale, ki bodo služili kot praktična orientacija za izvedbo aktivnosti v razredu. Vabljeni k spremljanju!

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske unije. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije.