Da ima branje številne pozitivne učinke, nam v času šolanja povedo pogosto, da pa (si) z branjem lahko pomagamo pri premagovanju duševnih stisk, pa ostaja še nerazvita samo-pomočna priložnost.

Duševne stiske v ranljivih skupnostih in tudi širše so velikanske, sistemska in brezplačna pomoč pa za večino nedosegljiva. Vsi, ki delamo z mladimi in ranljivimi osebami, lahko ponudimo orodja za blaženje in soustvarjamo prostore zdravljenja. A za to potrebujemo nekaj strokovne podlage.

Skica: Somayeh Manafi

Zato vas v sklopu Humanitasovega programa Hiša svetov, vabimo na

Mednarodno usposabljanje o duševnem zdravju, travmah in biblioterapiji skozi prizmo medkulturnosti 

Po vzoru bralnih skupin v angleškem Leedsu*, bralne skupine primarno namenjene prosilcem za azil in osebam z begunsko izkušnjo, razvijamo tudi v Ljubljani in Budimpešti. Z izkušnjo kolektivnega branja želimo okrepiti potencial za boljše počutje, predvsem pa krepitev in emancipacijo posameznikov, posameznic in skupnosti. 

S spoznavanjem elementov biblioterapije bomo hkrati raziskovali možne pristope podpore. Vabimo vas, da se nam pridružite na usposabljanju, ki se bo odvijalo 15.5.-17.5.2023, 9:00- 17:00, v prostorih SFU Ljubljana (Trubarjeva cesta 65, Ljubljana).

*http://*https://bibliotherapyhubleeds.wordpress.com/

  • Kdaj: 15.5.-17.5.2023 (9.00-17.00)
  • Kje: SFU Ljubljana, Trubarjeva cesta 65

Povezava do VABILA s programom.

Povezava do PRIJAVNICE.

Usposabljanje je brezplačno in financirano v sklopu projekta Poglavje: Potni list, s strani Evropske komisije.