V sklopu mednarodnega projekta Širimo solidarnost (SAY) vabimo fotografe in fotografinje, da prispevate svoje fotografije, ki pokrivajo temo diskriminacije. V okviru tega širokega področja nas zanima predvsem diskriminacija zaradi družbene neenakosti ali na osnovi spolne usmerjenosti in spolne identitete.

Cilj projekta Širimo solidarnost, v katerem Društvo Humanitas sodeluje s partnerji iz Hrvaške, Italije, Poljske, Francije in Španije, je ozaveščati študente in mlade o temah solidarnosti, revščine, neenakosti, diskriminacije, človekovih pravic in analizirati globalne izzive preko fotografske analize in pisanja.

V sklopu projekta vsaka država išče fotografe ali fotografinje, ki v svojih fotografijah pokrivajo različne pomembne teme: diskriminacija, duševno zdravje, vojne in konflikti, podnebne spremembe, rasizem in spolna neenakost. Vsaka država pokriva eno temo, v Sloveniji pokrivamo temo diskriminacije.

Vabimo vas, da na omenjeno temo izberete in nam pošljete največ 2 fotografiji. Izmed vseh fotografij, ki jih bomo prejeli, bomo skupaj s partnerji na temo diskriminacije izmed vseh prispelih fotografij izbrali 2. Sledilo bo spletno glasovanje, kjer bomo na vsako temo izbrali 1, finalno fotografijo. V namen spletnega glasovanja bi bili 2 izbrani fotografiji z vašim dovoljenjem objavljeni na spletu.

Te fotografije bodo natisnjene na razglednicah in jih bodo analizirali dijaki in dijakinje v več sto evropskih šolah. Mladi, ki sodelujejo v projektu, se bodo naučili analizirati sliko, razvozlati sporočila, skrita v njih, pa tudi druge vizualne materiale, s katerimi so vsak dan obkroženi v sodobni družbi. Nato bodo te razglednice poslali na neznane naslove in upali na odgovor sodržavljanov.

Za finalno izbrano 1 fotografijo bomo zakupili avtorske pravice za 1 leto (900 eur), pogodbo boste podpisali z društvom Humanitas.

Amaterske in profesionalne fotografe in fotografinje pozivamo, da nam pošljejo svojo fotografije na omenjeno temo do najkasneje ponedeljka, 20.11.2023 na barbara@humanitas.si. Tu smo tudi na voljo za vsa dodatna vprašanja.

Prosimo, da pri izboru svojih fotografij upoštevaš smernice Kodeksa oblikovanja podob in sporočil na področju razvojnega sodelovanja in izobraževanja.

Izvedba projekta je sofinancirana s strani Evropske unije. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije.