Vabimo vas, da se udeležite kratkega tečaja o vključevanju globalnega državljanstva v delo z vašimi učenci in učenkami. Gre za pilotno izvedbo tečaja, ki smo ga skupaj s projektnimi partnerji iz Velike Britanije, Grčije, Portugalske in Cipra zasnovali v okviru projekta »POLITEIA – Spodbujanje globalnega državljanstva v šolah«, ki bo v vseh partnerskih državah potekala v aprilu in maju 2022.

  • KOMU JE TEČAJ NAMENJEN: Tečaj je namenjen učiteljem in učiteljicam višjih razredov osnovnih in srednjih šol ter ostalim izobraževalcem in izobraževalkam, ki želite globalno državljanstvo predstaviti mladim ter jih spodbuditi k aktivnemu delovanju v družbi. 

  • VSEBINA TEČAJA: Poleg kratkega uvoda v globalno državljanstvo tečaj obsega 4 kratke module, v katerih so na enostaven način predstavljene teme, kompetence in aktivnosti za izvedbo v razredu. Spletna platforma ponuja tudi opis dodatnih gradiv (tehnike poučevanja, primeri dobrih praks, spletna in ocenjevalna orodja), ki vam lahko pridejo prav za delo z vašimi učenci in učenkami. Vsebine na spletni platformi so dostopne v angleškem, grškem,  portugalskem in slovenskem jeziku.

  • KDAJ IN KAKO BO TEČAJ POTEKAL: Tečaj bo potekal do sredine maja v obliki individualnega dela v spletni platformi v obsegu (4 – 8 h) ter enega srečanja v živo (2 – 3 h), ki bo namenjeno preizkušanju izbranih aktivnosti in pogovoru o možnih izboljšavah spletnega dela tečaja (sredi maja, točen termin in lokacijo v Ljubljani vam javimo naknadno).

  • PRIJAVA NA TEČAJ: Izpolnite spletno prijavnico, ki je dostopna TUKAJ. Prijava je potrebna zaradi omejenega števila udeleženk in udeležencev v pilotni izvedbi tečaja in zaradi organizacije srečanja v živo. Prijavite se lahko do 23. maja.

  • DOSTOP DO E-PLATFORME: Za dostop do tečaja in ostalih vsebin na spletni platformi se je potrebno na uvodni strani registrirati z e-mailom in geslom. Registrirate se TUKAJ.

  • PODPORA UDELEŽENKAM IN UDELEŽENCEM: Za dodatne informacije in podporo pri registraciji nam lahko pišete na alma@humanitas.si .

Vabljene in vabljeni k udeležbi na tečaju ter k vključevanju globalnega državljanstva v poučevanje vaših učenk in učencev!

VABILO (pdf dokument)

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske unije. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije.