V petek, 19.5., smo se mudili na OŠ Vič, kjer smo v okviru tedna vseživljenjskega učenja izvedli delavnico globalnega učenja, namenjeno ozaveščanju in preseganju stereotipov in predsodkov. Z učenkami in učenci 6. razreda smo raziskovali, kakšne posledice lahko prinese sklepanje na osnovi domnev, posploševanj in stereotipov, iskali načine, kako se temu lahko izognemo in kako si lahko še bolj prizadevamo za razumevanje drug drugega.

Tedni vseživljenjskega učenja (TVU) letos potekajo od 15.5. – 18.6. Namen TVU je opozarjati na vseprisotnost pa tudi pomembnost učenja – v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih prevzemamo v svojem življenju kot posamezniki in posameznice, udeleženci in udeleženke na trgu dela ter člani in članice različnih skupnosti. Projekt usklajujejo na Andragoškem centru Slovenije (ACS) in ga prirejajo v sodelovanju s številnimi ustanovami, skupinami in posamezniki po Sloveniji in drugje.

“Izvedena delavnica je del aktivnosti Tednov vseživljenjskega učenja 2023, ki jih koordinira Andragoški center Slovenije. Izvedbo delavnice omogoča projekt Trajnostno. Lokalno. Globalno. II, ki ga izvaja SLOGA, platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč. Sofinancira ga Ministrstvo za zunanje in evropske zadeve. Vsebina ne predstavlja stališč Vlade Republike Slovenije.”

#GlobalnoUčenje #TVU2023 #TrajnostnoLokalnoGlobalno