Vljudno vabljeni na delavnico z naslovom »Kaj nam pripoveduje fotografija?«, ki jo bo vodil priznani fotograf Arne Hodalič.

Danes je fotografija postala del našega vsakdana. Preko medijev in družbenih omrežij smo s fotografijami nenehno obkroženi, hkrati pa z razvojem tehnologije tudi sami fotografije dnevno proizvajamo. Kako v takšni poplavi podob kritično gledati in razumeti fotografijo? Kaj nam fotografija sporoča, kako jo vidimo, kako jo razumemo?

Cilj delavnice je pridobiti osnovne veščine kritičnega razumevanja fotografije ter tudi uporabe fotografije za naslavljanje ključnih izzivov današnjega časa, kot so podnebne spremembe, migracije, medgeneracijska solidarnost itd.

Ključne teme delavnice bodo:

– osnovni (vizualni) elementi fotografije,

– doživljanje, branje in razumevanje fotografije,

– uporaba fotografije za naslavljanje družbenih izzivov današnjega časa.

Delavnica bo potekala v sredo, 19.10.2022, med 17. in 19. uro v Ljubljani. Lokacijo vam bomo sporočili naknadno.

Število mest je omejeno.

Obvezne prijave na barbara@humanitas.si do 7.10.2022. Za več informacij nam pišite ali nas pokličite.

VABILO (pdf)

Delavnice poteka v okviru evropskega projekta Širimo solidarnost!, katerega cilj je spodbujati sprejemanje drugačnosti, razvijati razumevanje in empatijo do sočloveka. Pri projektu poleg Društva Humanitas iz Slovenije sodelujejo tudi Centar za mirovne študije iz Hrvaške, organizacija ARCI iz Italije, Fundación CIVES iz Španije, Fundacja Szkoła z Klasą iz Poljske in La ligue de l’enseignement iz Francije. Več na: https://www.fraternity-card.eu/.

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske unije in Ministrstva za javno upravo RS. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije ter drugih financerjev.