Globalno učenje: učenje za aktivno državljanstvo, trajnostni razvoj in medkulturni dialog

Vljudno vabimo učiteljice in učitelje osnovnih in srednjih šol ter vse ostale strokovne delavke in delavce VIZ, pa tudi druge izobraževalce in izobraževalke, ki jih zanima globalno učenje, da se nam pridružite na usposabljanju, ki bo potekalo 1. decembra 2023 med 10 – 18h v Ljubljani.

Prijave so možne preko sistema KATIS do 13. novembra, lahko pa se prijavite tudi izven sistema preko e-pošte alma@humanitas.si. Več informacij in točno lokacijo usposabljanja vam sporočimo ob zaključku zbiranja prijav.

Kotizacija na udeleženca oz. udeleženko znaša 34,69 EUR. Opravljeno usposabljanje vam prinese uradno potrdilo in 0,5 točke za napredovanje. Podrobnosti o usposabljanju najdete v Katalogu programov nadaljnjega izobraževanja in usposabljanja strokovnih delavcev v vzgoji in izobraževanju za leto 2023/2024 (MIZŠ RS, 2023).


Cilj usposabljanja je na izkustven način predstaviti učenje za globalno državljanstvo/globalno učenje (aktualne teme in inovativne metode) ter možnosti za vključevanje vsebin, povezanih s trajnostnim razvojem, medkulturnim dialogom in aktivnim državljanstvom v poučevanje mladih.

Več o tem, kaj je globalno učenje, si lahko preberete na naši spletni strani: https://www.humanitas.si/o-globalnem-ucenju/.


Več informacij: Alma Rogina (alma@humanitas.si)

VABILO (pdf)


***Po opravljenem usposabljanju bomo vsem, ki bi se želeli s svojimi učenci in učenkami aktivneje poglabljati v teme globalnega učenja in aktivnega državljanstva, nudili brezplačno strokovno mentorsko podporo. Dodatno možnost za sodelovanje z nami predstavlja tudi vzpostavitev globalnega krožka na vaši šoli, v okviru katerega lahko mlade še dodatno podprete pri raziskovanju aktualnih globalnih tematik in jih spodbujate k aktivnemu delovanju v lokalnem okolju.