Odkrijte posledice okoljske krize v povezavi z migracijami in spoznajte orodja za naslavljanje globalnih izzivov, ki presegajo vprašanje okoljske krize in migracij. Pridružite se nam na interdisciplinarnem spletnem tečaju, ki bo zajemal sokreiranje zgodb o migracijah, povezanih z okoljsko krizo. Tekom tečaja se boste seznanili s tehnikami intervjuvanja in mlade mentorirali pri intervjuvanju oseb iz Bolivije, Mjanmara, Ugande, BiH in Španije. Intervjuji bodo podlaga za pripravo zgodb, ki temeljijo na metodologiji, s katero je bila ustvarjena knjižica Njene zgodbe. V projektu Onkraj zgodb bo tako nastala podobna knjižica z glasovi ljudi, ki okoljsko krizo že doživljajo v tem trenutku, in prav vi nam jo lahko pomagate soustvariti.

Tečaj pokriva naslednje teme:

  • Okoljska kriza in migracije
  • Študije primerov podnebnih migracij
  • Metodologija globalnega učenja
  • Dekolonizacija izobraževanja in okoljske krize
  • Metodologija zapisovanja zgodb
  • Pogledi mladih na trenutne okoljske in družbene izzive

Mednarodni konzorcij projekta Beyond the Tales lepo vabi na spletni tečaj z naslovom “Podnebne migracije skozi globalno učenje in perspektive mladih”. Spletni tečaj je sestavljen iz dveh delov, teoretičnega dela in “dela na terenu”. Pri prijavi lahko izberete, katerega dela tečaja se želite udeležiti.

PRIJAVITE se lahko do 29.1.2023 preko obrazca.

Pričetek tečaja: 13.2.2023. Vse ostale podrobnosti si lahko preberete v vabilu spodaj ali pišete na viktorija@humanitas.si ali manca@humanitas.si.