Prejšnji teden smo se zbrale na zaključnem srečanju našega Kluba učiteljic in učiteljev globalnega učenja, ki smo ga najprej posvetile evalvaciji našega dela, nato pa prijetnemu druženju in praznovanju. Naš klub je namreč letos praznoval že 6. rojstni dan, tokrat pa smo namesto torte pripravile posebno presenečenje!

Podale smo se na prav posebno turo po Ljubljani – turo, ki se ji reče »Migrantour«, organizira pa jo Društvo Terra Vera. Vodička Ghaidaa iz Sirije nas je popeljala po znanih in manj znanih predelih Trubarjeve in okolice ter nam vmes pripovedovala zanimive zgodbe, ki se na tak ali drugačen način dotikajo migracij. Turo smo zaključile z odlično arabsko pogostitvijo in z mislimi na nove aktivnosti kluba, s katerimi nadaljujemo jeseni.

V letih 2023-2025 delovanje Kluba učiteljic in učiteljev globalnega učenja v okviru istoimenskega projekta sofinancira Evropska unija. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.