V projektu bomo povezali posledice podnebnih sprememb, migracije in naš lastni življenjski slog ter spodbudili družbeno aktivacijo mladih s kreativno kampanjo Ambasadorji prihodnosti. Mladi so družbena skupina, katere glas se premalo (ali sploh ne) upošteva ob sprejemanju odločitev, ki se tičejo predvsem njihovega preživetja v prihodnosti. Ko gre za okoljske spremembe, pa mladi po vsem svetu s protesti jasno izražajo, da si želijo in potrebujejo ukrepe.

V projektu bomo pripravili inovativno izkustveno gledališko igro Otok X o podnebnih migracijah, s pomočjo katere bodo še povečali svoje zavedanje o podnebnih spremembah, z njimi povezanih migracijah in izbiro življenjskega sloga – vseh globalnih vprašanjih, ki bodo močno vplivala na njihovo prihodnost in kakovost življenja. Na izkustveni način bodo spoznavali različne scenarije o stanju našega sveta in prihodnosti, ki jo bodo »pisali« sami v predstavi, ter posneli lastna sporočila odločevalcem_kam. Za izobraževalce_ke pa bomo pripravili inovativne učne metode in orodja ter usposabljanja o podnebnih migracijah.

AKTUALNE NOVICE O PROJEKTNIH AKTIVNOSTIH si lahko preberete TUKAJ

NASLOV PROJEKTA (ORIGINALNO): Otok X

KONTAKT: info@humanitas.si

TRAJANJE PROJEKTA: 1. 3. 2022 – 30. 9. 2023

FINANCERJI: Evropska komisija (Erasmus+ Programme)

IDENTIFIKACIJSKA ŠT. PROJEKTA: 2021-2-SI02-KA210-YOU-000050435

PARTNERJI:

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske unije. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije ter drugih sofinancerjev.