Leto 2023 je sicer že za nami, ampak na Humanitasu ga ne bomo kar tako pozabili! Lansko leto je namreč naš Klub učiteljic in učiteljev globalnega učenja praznoval že 5. obletnico! 🙂 V tem času smo skupaj s predanimi članicami in člani – učiteljicami in učitelji z vseh koncev Slovenije, katerim gre tudi naša največja zahvala za delovanje kluba – ustvarjali vsebine in metode globalnega učenja, s katerimi mlade spodbujamo k odgovornemu globalnemu državljanstvu.

Zahvala gre tudi mreži GENE (Globale Education Network Europe), ki nam je za vzpostavitev kluba leta 2018 podelila nagrado za eno najbolj inovativnih praks globalnega učenja v Evropi ter nam s tem omogočila nadaljnji razvoj kluba.

Leto 2023 pa je nepozabno tudi zato, ker smo s finančno podporo programa Erasmus+ in nacionalne agencije CMEPIUS ter našimi partnerji Arpok, Anthropolis in Mondo v okviru projekta GETC (Global Education Teachers’ Club) idejo za vzpostavitev kluba uspešno prenesli na Češko, Madžarsko in v Estonijo J

Več o Klubu GU si preberite TUKAJ, vabimo pa vas tudi, da se nam pridružite!

Spodaj pa si lahko ogledate, kako smo praznovali rojstne dneve kluba v preteklih petih letih 🙂

V letih 2023-2025 delovanje Kluba učiteljic in učiteljev globalnega učenja v okviru istoimenskega projekta sofinancira Evropska unija. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.