Zadovoljni, polni novih idej in sveže energije smo se vrnili iz Talina, kjer smo imeli drugo učno aktivnost v okviru projekta Klub učiteljic in učiteljev globalnega učenja (Global Education Teachers’ Club – GETC).

Skupaj s partnerji iz Estonije, Češke in Madžarske smo se najprej udeležili Mondove mednarodne konference globalnega učenja z naslovom Global Education seminar by Mondo Maailmakool: From hope for the future to meaningful actions z zanimivimi predavanji in delavnicami ter gostom predstavili tudi naš projekt, naslednje dni pa smo delo nadaljevali v projektni ekipi ter si izmenjevali raznolike izkušnje pri izvajanju delavnic in usposabljanj globalnega učenja za učitelje_ce ter s podporo zunanjih strokovnjakinj načrtovali nove projektne aktivnosti. Ob tem smo našli tudi kanček časa za odkrivanje estonskega glavnega mesta, ki kar kipi od inovativnih idej. Velika zahvala gre organizaciji Mondo iz Estonije za odlično organizacijo in gostoljubje ter ostalim partnerjem za čas, inspiracijo in pozitivno energijo!

Nekaj utrinkov iz Estonije si lahko ogledate spodaj.

Mednarodna konferenca o globalnem učenju, ki jo je organizirala estonska organizacija Mondo (FOTO: Mondo)
Osrednji gost konference Phillip Gittins iz Velike Britanije (FOTO: Mondo)
Predstavitev ideje o vzpostavitvi Kluba učiteljic in učiteljev globalnega učenja ter projekta projekta “Global Education Teachers’ Club” (FOTO: Mondo)
Delavnica globalnega učenja partnerske organizacije ARPOK s Češke
Učna aktivnost projekta “Global Education Teachers’ Club”
Delavnica o razvoju usposabljanja za učitelje in učiteljice s strokovnjakinjo za izobraževanje Piret Jeedas
Ekipa GETC 🙂
Dealvnica o komuniciranju in promociji globalnega učenja s strokovnjakinjo za komuniciranje Kelli Eek
Dealvnica v muzeju Vabamu – Muzej okupacij in svobode z vodjo izobraževalnega programa Aive Peil

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorja(-ev) in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za izobraževanje in kulturo (EACEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti EACEA.