Oktobra smo skupaj s kolegi in kolegicami z Madžarske in Češke ter sodelujočimi učiteljicami obiskali projektne partnerje in njihovo sončno Portugalsko.

V prelepi Lizboni in Setubalu je namreč potekalo 5-dnevno usposabljanje o uporabi različnih metodologij, ki jih bomo v okviru projekta DEXPO – Think Critical4Climate združili in pripravili aktivnosti za poučevanje mladih o okoljskih temah, s poudarkom na razvoju kritičnega mišljenja in medijske pismenosti.

Projekt je namenjen spodbujanju razvoja strokovnega znanja in veščin učiteljic in učiteljev ter drugih izobraževalk in izobraževalcev o temah, povezanih z varovanjem okolja, ter metodah, ki krepijo kritično mišljenje ter medijsko pismenost mladih.

Sodelovanje z dolgoletnimi pa tudi novimi partnerji je nekaj najboljšega, kar omogočajo evropski projekti – izmenjava raznovrstnih znanj in izkušenj, spoznavanje različnih pogledov ter razvoj novih idej, to je to!

Navdušenje projektnih partnerjev, sodelujočih učiteljic iz Slovenije in Češke ter predstavnikov civilne zaščite mesta Setubal nad Humanitasovo delavnico.
Sprejem pri županu Setubala in podpis listine o sodelovanju med portugalskimi partnerji Mapa das Ideias in občino Setubal.
Dexpo ekipa z gostjo – vodjo projekta Tróia Natura (ICNF – Instituto da Conservação da Natureza e das Florestas).
Študijski obisk in ogled posledic podnebnih sprememb v peninsuli Tróia.
Bosonoga DEXPO ekipa ob Atlantiku.
Predstavitev možnih scenarijev in prilagoditev posledicam podnebnih sprememb v okrožju Arrabida s profesorjem inštituta Lizbonske univerze (IGOT – Instituto de Geografia e Ordenamento do Território).

Predavanje in ogled že opaznih posledic podnebnih sprememb z gradu Castelo de Palmela v bližini Setubala.
Dvojno praznovanje rojstnega dne – Catarina in Balazs.
Slovenska A&A ekipa na pohodu po Lizboni.

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske unije. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije ter drugih sofinancerjev.