Učitelje in učiteljice vabimo na usposabljanje v okviru projekta »Širimo solidarnost!«, na katerem bomo spoznavali osnove analize fotografije, se naučili uporabljati fotografijo kot orodje za naslavljanje družbeno relevantnih tem v pedagoških procesih, osvojili različne metode ustvarjanja sporočil solidarnosti z učenci in učenkami ter se spoznali z načinom in namenom pošiljanja »razglednic solidarnosti« v lokalni in širši skupnosti.

Po usposabljanju boste vabljeni, da aktivnosti analize fotografij in pisanja sporočil izvedete z učenci in učenkami, dijaki in dijakinjami v razredu. Za to boste prejeli priročnik o analizi fotografij in pisanju sporočil, plakate s fotografijami, ki jih boste lahko analizirali, ter razglednice z istimi fotografijami, na katere boste z učenci in učenkami, dijaki in dijakinjami pisali sporočila solidarnosti ter jih poslali naključno izbranim prejemnikom v vaši skupnosti.

Razglednice boste skupaj z mladimi pošiljali na Mednarodni dan boja proti rasni diskriminaciji 21. marca 2022. Razglednice bodo istočasno s slovenskimi mladimi pošiljali tudi mladi v petih partnerskih državah – na Hrvaškem, Poljskem, v Španiji, Franciji in Italiji. Pošiljanje razglednic bo možno tudi mednarodno.

Usposabljanje

Usposabljanje bo potekalo preko Zooma v treh sklopih, na vseh treh je udeležba obvezna.

Delavnice bodo vodili:

  • dr. Jan Babnik, glavni in odgovorni urednik revije Fotografija/Membrana in vodja zavoda Membrana
  • Alma Rogina in Katja Alabboud, vodji projektov na Društvu Humanitas

Termini delavnic:

1. Četrtek, 13. 1. 2022 (17 – 20h)

2. Četrtek, 20. 1. 2022 (17 – 20h)

3. Četrtek, 27. 1. 2022 (17 – 20h)

Prosimo, da se na usposabljanje prijavite TUKAJ najkasneje do 6. 1. 2022. V primeru dodatnih vprašanj lahko pišete na katja@humanitas.si.

Dodatne informacije o poteku usposabljanja lahko najdete tukaj.

Projekt »Širimo solidarnost!« je sofinanciran v okviru programa Erasmus+ Evropske unije in Ministrstva za javno upravo RS. Vsebina projekta in usposabljanja je izključno odgovornost avtorjev in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije ter drugih financerjev.