Januarja smo začeli z izvedbo novega triletnega evropskega projekta “S kritičnim mišljenjem do varovanja podnebja” (DEXPO – Developing critical thinking skills for protecting the climate). Skupaj s partnerskimi organizacijami Anthropolis (Madžarska), ARPOK (Češka) in Mapa das Ideias (Portugalska) bomo razvijali nove metode za spodbujanje kritičnega mišljenja in medijske pismenosti mladih v povezavi z varovanjem podnebja ter v ta namen usposabljali učitelje in učiteljice ter druge izobraževalke in izobraževalce. Več informacij o projektu si lahko preberete tukaj.

Z velikim veseljem smo v prvih dneh februarja v Ljubljani že gostili prvo partnersko srečanje, kjer smo podrobneje pregledali vse projektne dokumente, se pogovorili o zastavljenih projektnih ciljih in rezultatih ter naredili načrt za naslednje korake. Portugalskim partnerjem je sicer ponagajal Covid-19, a kljub temu niso bili prav nič manj aktivni v debatah – vse se da, če se hoče, tudi na hibriden način 🙂

Izvedba projekta je sofinancirana s strani Evropske unije. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije ter drugih sofinancerjev.