Začeli smo z novim projektom, ki smo ga poimenovali »Onkraj mehurčka«! Kot pove že sam naslov projekta, bomo v naslednjih šestih mesecih, pa tudi kasneje, poskušali globalno učenje predstaviti izven našega mehurčka, torej tistim, ki tega pristopa še ne poznajo ali pa so se z njim morda srečali le bežno.

V okviru projekta bomo zato: a) analizirali doseg GU aktivnosti Humanitasa in sorodnih organizacij s področja GU; b) izvedli delavnice in usposabljanja GU za mlade in šolske kolektive, kjer tovrstnih delavnic še ni bilo; c) zasnovali, promovirali in podelili nagrado za najboljšo učiteljico oz. učitelja globalnega učenja leta ter ob tem spodbudili prepoznavnost globalnega učenja v širši javnosti, tudi s serijo medijskih prispevkov / kolumno »Onkraj mehurčka« v medijih.

Projekt je del večjega evropskega projekta »Za odprto, pravično in trajnostno Evropo v svetu – Projekt predsedovanja EU 2020-2022«, ki ga izvajajo Združenje nemških razvojnih in humanitarnih nevladnih organizacij (VENRO), portugalska Platforma nevladnih razvojnih organizacij (Plataforma Portuguesa das ONGD), Platforma NVO za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč (SLOGA) in Evropsko združenje nevladnih organizacij za pomoč in razvoj (CONCORD).

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske unije, Ministrstva za javno upravo RS in Ministrstva za zunanje zadeve RS. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije ter drugih sofinancerjev.