Čas in kraj: Ponedeljek, 11. 10. 2021, 16.20-19.00, Trubarjeva ulica 50, Ljubljana (Okoljski center)  

Lepo vabljene_i na delavnico, kjer se bomo v manjši skupini mladih udeleženk_cev z raznolikimi ozadji in izkušnjami pogovarjali o identiteti in predsodkih. Da se ne zasedimo, je delavnica zastavljena na dinamičen način, z elementi iz improvizacijskega gledališča in drugimi interaktivnimi vsebinami. Na delavnici se bomo sprva osredotočili na koncept identitete, kako jo doživljamo in kako se spreminja glede na naše okolje, v katerem se znajdemo v določenem trenutku in kontekstu svojega življenja. Nato se bomo dotaknili obširne teme predsodkov, stereotipov, diskriminacije tudi iz lastnih izkušenj. Vsaka udeleženka_ec bo na koncu od delavnice odnesla_el svojo, zase pomembno lekcijo, igro ali vsaj spomin. Namen delavnice je, da se podružimo in delimo svoje izkušnje ter se drug od drugega kaj naučimo. 🙂 

Delavnica je del mednarodnega projekta PeerAct, vodili pa jo bosta Veronika Vižintin in Tajda Hladnik. Delavnica temelji na medvrstniškem učenju, tako da je primarno namenjena mladim med 16. in 26. letom. 

Prijave na delavnico sprejemamo do 10. 10. 2021 na e-naslov: viktorija@humanitas.si

Izvedba tega projekta je sofinancirana s strani Evropske unije in Ministrstva za javno upravo RS. Vsebina aktivnosti je izključno odgovornost avtorja in v nobenem primeru ne predstavlja stališč Evropske unije ter drugih financerjev.